• ewa
    29.06.2010 12:58
    No proszę, jaka to pochwała polskiego barszczyku! Tym bardziej, że dodajemy do niego czosnek, też obniżający ciśnienie i bijący do tego bakterie.
    Czy ktoś robi badania nad śląskim żurem? Wszak ze żuru chop jak z muru. Czekam na naukowe potwierdzenie tej oczywistej prawdy.
  • A.G.
    29.06.2010 23:11
    Bardzo ciekawe odkrycie. Jednak azotany z warzyw mają dobroczynne działanie. A przez 5 lat studiów wbijali nam do głowy, że są szkodliwe. To odkrycie stawia pod znakiem zapytania wszystkie badania, w których szukano sposobów na obniżenie zawartości azotanów w warzywach. Ich nadmiar jest najczęściej wynikiem przenawożenia lub złych warunków wzrostu (zwłaszcza świetlnych).
  • Adam
    27.04.2018 11:36
    Burak jest u mnie warzywem nr.1. Często robię soki wg. porad .terapiasokami.pl/dlaczego-warto-pic-soki i taki burak wraz z innymi warzywami zawsze jest w moim menu. Dzięki temu wyleczyłem się z nadciśnienia. Podobno sok z buraka leczy nawet raka, bo już przed wojną prof. Gerson leczył ludzi z nowotworów. Poza tym dzisiaj największą wg. mnie dżumą jest stres który robi spustoszenie w naszym organizmie. Dlatego trzeba sobie jakoś radzić .
Dyskusja zakończona.
Wiara_wesprzyj_750x300_2019.jpg