Bp Kaszak obawia się żywności modyfikowanej genetycznie, twierdzi, że może być szkodliwa
W czasie wczorajszych (28 sierpnia) diecezjalno-powiatowych dożynek w Targoszycach, w powiecie Będzin, ordynariusz sosnowiecki przypomniał, że ostatnio, w celu podniesienia plonów, podejmowane są prace mające na celu wprowadzenie genetycznie modyfikowanej żywności. Hierarcha stwierdził, że jednak sami naukowcy w związku z żywnością mutagenną zadają sobie wiele pytań.
Apelował, by w związku z tym politycy na razie wstrzymali się z wprowadzeniem modyfikowanej genetycznie żywności na polski rynek.
Gwiazdą tegorocznych dożynek w Targoszycach był zespół Trubadurzy, a zakończył go pokaz tańca z ogniem.
Badania puszkowanych łososi pomogły ocenić zmiany stanu mórz w ciągu 40 lat
A potem zdziwienie że coraz częściej pojawiają się zdrowotne problemy.
Splątane znaczy jakoś połączone niezależnie od dzielącej je odległości.
To substancje wywołujące m.in. nowotwory i choroby tarczycy.
Badacze kolejny raz obalili wyniki uzyskane pod koniec lat 80. metodą radiowęglową.
Plamy krwi na Całunie zachowują czerwoną barwę. Naukowcy podjęli próbę wyjaśnienia tego fenomenu.