Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego » | Od najstarszego do najnowszego
Wyszukujesz w serwisie nauka.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Dzieci kobiet, które regularnie jadły w ciąży orzechy ziemne, a także inne orzechy, np. włoskie czy migdały mogą być mniej narażone na alergię i astmę niż potomstwo pań, które unikały orzechów - wynika z duńsko-amerykańskich badań.
Aż 40 proc. Polaków cierpi na różnego rodzaju uczulenia - mówili specjaliści podczas wtorkowej konferencji "Alergia - współczesna epidemia", która odbyła się w Warszawie.
Regularne spożywanie wody, ograniczenie soli, unikanie restrykcyjnych diet i parafarmaceutyków wspomagających odchudzanie to wskazówki jakimi powinni się kierować alergicy, którzy chcą zrzucić zbędne kilogramy - radzi olsztyńska naukowiec.