Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego » | Od najstarszego do najnowszego
Wyszukujesz w serwisie nauka.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Rokrocznie sezon ogórkowy oznacza ciszę w polityce, urlopy na zielonej trawce, odpoczynek od spraw ważkich, a więc wyczekiwany przez rok wakacyjny marazm i wytęsknioną nudę. Tym razem termin „sezon ogórkowy” nabiera zgoła innego, poważniejszego, choć nadal zielonego, sensu.
Jabłka grójeckie charakteryzują się rumieńcem większym od przeciętnego średnio o 5 proc. Piękny czerwony rumieniec na jabłku wpływa nie tylko na jego ładny wygląd, ale również świadczy o wyższej zawartości barwników głównie antocyjanów i karetonoidów w tkankach pod skórką.
Ruch i… deser z warzyw!
Co jest zdrowsze?
Czyli Tomasz Rożek i jego kosmiczna patelnia :)
Wyjaśnia kierownik Poradni Dietetycznej Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.
Jedz ziemniaki – w zdrowej formie!
Czyli rzecz o owocach, warzywach i hormonie szczęścia.
Czyli jak się odżywiać będąc w ciąży.
Wiejskie? Eko? Z wolnego wybiegu? Które wybrać?!