Podobno były bez smaku. No ale z drugiej strony to żaby, a te, nawet w naturze, nie mają smaku. Czy mięso z laboratorium to przyszłość?
Konsumpcja żabiego mięsa, wyprodukowanego sztucznie, była częścią wystawy „Surowe Formy”, jaka została pokazana w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie. Mięso w zasadzie nie było żabie, choć z drugiej strony… Może po kolei.
To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.
aktualna ocena | |
głosujących | |
Ocena |
bardzo słabe |
słabe |
średnie |
dobre |
super |
Bakteria powodująca wrzody żołądka wytwarza białko zapobiegające powstawaniu amyloidu.
Zmieniającym skład rodzimej flory, a bywają też niebezpieczne dla zdrowia.
Żywice kopalne w różnym wieku są rozprzestrzenione na całym świecie.
Resort rolnictwa popiera inicjatywę opracowania europejskiego planu zarządzania populacją kormorana.
Naukowcy chcą jeszcze wzmocnić tę terapię, łącząc ją z innym immunologicznym podejściem.
W stworzeniu sondy wzięli udział eksperci z Centrum Badań Kosmicznych PAN.