Ale jak odżywiać się zdrowo? Oto jest pytanie!
Każdy sprzedawany w Polsce produkt musi być opatrzony etykietą z odpowiednimi informacjami. Na produktach żywnościowych powinny znaleźć się informacje o składzie i o ilości poszczególnych substancji. Proste? No właśnie nie bardzo.
Nie róbcie tego w domu!
Uważajmy na toksyczne substancje, które mogą się wydzielać w czasie podgrzewania potraw.
O jedzeniu, radości i wigilijnym stole z Robertem Makłowiczem rozmawia ks. Artur Stopka .:::::.
Większość potraw spożywanych ok. 500 lat temu na krzyżackim zamku w Przezmarku (woj. pomorskie) gotowano.
Naukowcy z Instytutu Archeologii UKSW przeprowadzili dokładną analizę tłuszczów, które pokrywają fragmenty naczyń ceramicznych, których używali Krzyżacy.
Nie boję się z założenia, bo nie widzę, co dodatkowy gen w moim pożywieniu mógłby mi zrobić złego – mówi prof. Bartnik.
Jeśli chcemy jeść zdrowo, wzorujmy się na Jezusie Chrystusie - przekonuje prof. Marek Naruszewicz z Akademii Medycznej w Warszawie. .:::::.
Chemia ma złą prasę. Kojarzy się z czymś sztucznym i szkodliwym. To nieporozumienie.