Dobry wytwórca lodów nie wstydzi się składu i chętnie wyczerpująco odpowie.
Lato to lodowy czas. Kupujemy, jemy, raczymy się dziesiątkami smaków. Lody kulkowe, z automatu, kupowane w supermarketach. Od kilku lat coraz popularniejsze są te wyrabiane przez lokalnych producentów na małą skalę. Nazywane są „rzemieślniczymi”, „naturalnymi”, czasem „ekologicznymi”. Mają być nie tylko smaczne, ale i dużo zdrowsze niż produkowane na masową skalę. A dla wielu lokalnych lodziarzy wyrób swojskich lodów to nie tylko sposób na zarobek, ale i życiowa pasja. Jak jednak odróżnić naprawdę dobre i warte swojej ceny lody od ubranej w marketingowe chwyty zamrożonej chemii?
To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.
już od 14,90 zł
aktualna ocena | |
głosujących | |
Ocena |
bardzo słabe |
słabe |
średnie |
dobre |
super |
Liczący 3 tys. lat artefakt zaginął z Muzeum Egipskiego w Kairze.
Pojęcie to jest znane w całej Europie - od Serbii po Finlandię - a także w Ameryce Północnej.
Stało się to dziesięć lat po zarejestrowanej detekcji fal grawitacyjnych.
Mieszkali blisko siebie, mimo to mocno się w tym względzie różnili.
Ekspert: mikroflora jelitowa ma wpływ na pracę mózgu i rozwój chorób neurodegeneracyjnych.
Czyli skąd rośliny na całym kontynencie wiedzą, czy dany rok będzie nasienny czy nie?
Chińscy naukowcy odkryli mech, który może znieść warunki typowe dla Marsa.