Personel Lodów z Jadowa.
Personel Lodów z Jadowa.
ZDJĘCIA Sylwia Suchocka /lody z jadowa

Jak odróżnić dobre i warte swojej ceny lody od ubranej w marketingowe chwyty, zamrożonej chemii?

Agata Puścikowska

GN 28/2023

publikacja 13.07.2023 00:00

Dobry wytwórca lodów nie wstydzi się składu i chętnie wyczerpująco odpowie.

Lato to lodowy czas. Kupujemy, jemy, raczymy się dziesiątkami smaków. Lody kulkowe, z automatu, kupowane w supermarketach. Od kilku lat coraz popularniejsze są te wyrabiane przez lokalnych producentów na małą skalę. Nazywane są „rzemieślniczymi”, „naturalnymi”, czasem „ekologicznymi”. Mają być nie tylko smaczne, ale i dużo zdrowsze niż produkowane na masową skalę. A dla wielu lokalnych lodziarzy wyrób swojskich lodów to nie tylko sposób na zarobek, ale i życiowa pasja. Jak jednak odróżnić naprawdę dobre i warte swojej ceny lody od ubranej w marketingowe chwyty zamrożonej chemii?

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
Pierwsza strona Poprzednia strona Następna strona Ostatnia strona
oceń artykuł Pobieranie..