Czyli jak się odżywiać będąc w ciąży.
Czyli rzecz o owocach, warzywach i hormonie szczęścia.
Wśród nich są m.i. otyłość, nadciśnienie, cukrzyca typu II, ale również wiele nowotworów, zapalenia jelit, osteoporoza, próchnica, alergie, refluks, a nawet depresja i schizofrenia.
Tylko cztery rośliny - pszenica, ryż, kukurydza i soja stanowią 60 proc. produkowanej na świecie żywności. W obliczu katastrofalnych zmian klimatycznych niezbędna jest szersza dywersyfikacja uprawianych roślin - uważa prof. Sayed Azam-Ali z Uniwersytetu w Nottingham w W. Brytanii.
Jedz ziemniaki – w zdrowej formie!
Wyjaśnia kierownik Poradni Dietetycznej Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.
Co jest zdrowsze?
To źródło zdrowia, urody i… szczęścia.
Niewykluczone, że owady na naszych talerzach to przyszłości i to niekoniecznie daleka; są tańsze niż wołowina, a ich hodowla nie obciąża tak środowiska jak hodowla rzeźnych zwierząt - uważa dr Anna Żołnierczyk z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
Wakacje. Czas plażowania w bikini, wycieczek rowerowych w obcisłych trykotach i letnich skąpych kreacji. Zwykle o tym, by zadbać o siebie, przypominamy sobie przed samym urlopem. Gdy wczasy widać już na horyzoncie, przychodzi myśl, by zrzucić zbędne kilogramy. Ale czy jest to zdrowe?