Czy jest naprawdę aż tak zdrowa?
Według powszechnego przekonania to, co zielone, zazwyczaj jest zdrowe. W przypadku brokułów ta niepisana zasada sprawdza się aż nadto.
Jakie produkty powinny jeść panie spodziewające się dziecka? Co należy odstawić na okres ciąży?
Jak bardzo nam szkodzą? W jaki sposób można zniwelować ich negatywne działanie?
Nadmierne spożycie soli grozi nie tylko nadciśnienie tętniczym krwi, zawałem serca i udarem mózgu, zwiększa również ryzyko otyłości - ostrzega dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie prof. Mirosław Jarosz.
Jakich ważnych składników dostarcza nam ta popularna potrawa? Jaki wpływ ma na nasz organizm?
Mówi się, że jest jednym z najbardziej niedocenianych warzyw w naszym kraju.
Jaki wpływ na nasz organizm mają buraki, aronia, pokrzywa, czy siemię lniane?
Jakie właściwości posiada i co zawiera? Dlaczego mógłby śmiało zastąpić oliwę z oliwek?
Pierniki mające szereg właściwości prozdrowotnych wypiekają naukowcy z Olsztyna. Ciasteczka te powstają m.in. z myślą o zdrowym stylu odżywiania dzieci i młodzieży i mają być alternatywą dla tzw. "śmieciowego jedzenia".