Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukujesz w serwisie nauka.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Tak uważa minister do spraw Unii Europejskiej Adam Szłapka.
Jednak ustępują mleku pod względem wartości odżywczych.
Turystyka generuje wzrost emisji węglowych w tempie 3,5 proc. rocznie.
Naukowcy odkryli naturalny enzym, który znacząco zwiększa rozpuszczalność dwutlenku węgla w wodzie. Ma przy tym doskonałe właściwości, aby go zastosować w obecnych przemysłowych procesach.
Nawet w dawkach uznawanych dotąd za bezpieczne
W Radzie Europy przegłosowana została we wtorek zmiana w statusie wilka - ze "ściśle chronionego" na "chroniony".
Nowy związek chemiczny, powstający w wyniku rozkładu nieorganicznych środków dezynfekujących na bazie chloraminy, odkryli w wodzie pitnej naukowcy z USA i Szwajcarii - poinformowało czasopismo "Science".
Rośnie zagrożenie dla miejscowego ekosystemu i potencjalnie - dla globalnego systemu obiegu węgla.
Badaczki ustaliły, że larwy drewnojada skuteczniej trawią plastik niż larwy mącznika.
Sporo pyłu niesie dym z domów. Ale...