Kobiety, które na wczesnym etapie ciąży spożywają odpowiednie produkty, np. jabłka i zioła, chronią nie tylko na mózgi swoich dzieci, ale i wnuków - wykazało badanie przeprowadzone na Monash University w Australii.
Naukowcy przetestowali na naczelnych terapię genową, która skutecznie leczyła małpy z ciężkiego alkoholizmu. Procedura wymaga otwarcia czaszki, więc mogłaby pomagać tylko w najcięższych przypadkach.
Naukowcy dokładnie przyjrzeli się zależnościom między piciem alkoholu i różnymi chorobami. Potwierdzili znane wcześniej związki. I odkryli nowe, np. kataraktami czy niektórymi złamaniami.
Ajvar jest tradycyjnym gęstym sosem czy pastą warzywną pochodzącą z kuchni serbskiej.
Jest znana i lubiana od tysięcy lat, od kilkuset robi światową karierę. A do tego na wielu frontach wspiera nasz organizm.
Cukier jest najczęściej występującym słodzikiem w żywności, którą kupujemy. Jakie pozytywne zmiany zachodzą w organizmie po odstawieniu tego produktu?
O rekolekcjach połączonych z postem Daniela, prowadzonych w pallotyńskim Centrum Animacji Misyjnej w Konstancinie-Jeziornie, mówi ks. Michał Siennicki SAC.
Opakowania po kupowanych przez nas produktach to ogromny problem dla środowiska. Dlatego szukamy rozwiązań neutralnych. Niektóre z nich są zaskakujące.
Przepis jest bardzo prosty. Ciasto można piec z różnymi sezonowymi owocami przez cały rok.
Dobry wytwórca lodów nie wstydzi się składu i chętnie wyczerpująco odpowie.