Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego » | Od najstarszego do najnowszego
Wyszukujesz w serwisie nauka.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Aktywny składnik marihuany oraz tłuszcz rybi mogą obniżać ryzyko chudnięcia i niedożywienia u chorych na raka - wynika z badań kanadyjskich naukowców.
Izrael zwiększy produkcję marihuany w celach medycznych. Ministerstwo zdrowia utworzy specjalną komórkę do nadzorowania uprawy konopi indyjskich, wytwarzania z nich marihuany i dystrybucji tego specyfiku.
Używanie marihuany trwale oddziałuje na system nerwowy człowieka, obniża jego sprawność intelektualną, wpływa na codzienne życie i poważnie zwiększa ryzyko depresji, schizofrenii, czy syndromów lękowych – pisze w swym wydaniu noszącym datę 12 września „L'Osservatore Romano”.
W ciągu pierwszych 24 godzin po operacji osoby przyjmujace preparaty marihuany doświadczały o 14 proc. więcej bólu niż osoby, które jej nie stosowały - ogłoszono podczas konferencji Anesthesiology 2022 w Nowym Orleanie.
Regularne stosowanie marihuany może zwiększać ryzyko niewydolności serca, udaru mózgu lub zawału serca - wynika z dwóch badań, które mają być prezentowane w dniach 11-13 listopada na dorocznym spotkaniu Amerykańskiego Towarzystwa Kardiologicznego w Filadelfii.