Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego » | Od najstarszego do najnowszego
Wyszukujesz w serwisie nauka.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Jest dodawany niemal do wszystkiego. Okazuje się, że ma bardzo dobry wpływ na nasze zdrowie. Zawiera choćby likopen, który ma działanie antynowotworowe.
Owsianka cieszy się w naszym kraju wielką popularnością, ma bowiem bardzo korzystny wpływ na zdrowie. Dlaczego należy ją jeść? Kto szczególnie powinien włączyć ją do swojego jadłospisu?
Czy tłuszcz znajdujący się w majonezie jest zdrowy? Czy majonez przemysłowy jest bardziej wartościowy od tego przygotowywanego w domu?
Kto nie powinien włączać jej do swojej diety? Czy gorczyca zawiera związki antynowotworowe?
Jaki wpływ na nasz organizm mają buraki, aronia, pokrzywa, czy siemię lniane?
Mówi się, że jest jednym z najbardziej niedocenianych warzyw w naszym kraju.
Jakich ważnych składników dostarcza nam ta popularna potrawa? Jaki wpływ ma na nasz organizm?
Jak bardzo nam szkodzą? W jaki sposób można zniwelować ich negatywne działanie?
Jakie produkty powinny jeść panie spodziewające się dziecka? Co należy odstawić na okres ciąży?
Według powszechnego przekonania to, co zielone, zazwyczaj jest zdrowe. W przypadku brokułów ta niepisana zasada sprawdza się aż nadto.