Jak przechowywać i zagospodarować żywność, aby jak najdłużej zachowała świeżość i nie wylądowała w koszu na śmieci?
W czasie upałów trzeba dużo pić – wiadomo. Ale co to znaczy dużo? I czy w gorące dni można pić wszystko? A właściwie po co to robić?
W tym roku jesień jest szczególnie trudna, jeśli chodzi o infekcje. Na szczęście istnieje kilka domowych sposobów, którymi możemy wzmacniać nasz organizm.
Jak wskazuje najnowszy sondaż CBOS, ponad 80 proc. Polaków jest przekonanych o tym, że zdrowo się odżywia. Czy rzeczywiście tak jest?
Potrafią być bardzo natarczywe. Atakują nas w mieszkaniach i poza nimi. Czy są jakieś skuteczne naturalne metody odstraszające owady?
Wiosną i jesienią mamy problem z kleszczami i chorobami, które mogą przenosić. Co zrobić, aby kleszcze nas omijały?
W czasach wszechobecnych ekranów i długiej, wytężonej pracy nasz wzrok szybciej się męczy. Jak dbać o oczy, aby nie narażać ich na niepotrzebny wysiłek?
Dobre śniadanie to dobry początek dnia. Co zrobić, aby było ono pożywne, zdrowe i błyskawiczne w przygotowaniu?
Brakuje właściwego nadzoru produktów żywnościowych, które zawierają szereg substancji dodawanych do jedzenia. Ich wzajemne oddziaływanie i dublowanie się to tylko kilka z wymienionych przez NIK zagrożeń dla zdrowia konsumentów.
Regularne sprzątanie domu środkami kupowanymi w sklepach może mieć negatywny wpływ na nasze zdrowie i jest szkodliwe dla środowiska.