Wydaje się, że wszystko jest jasne. Z przepisu odczytujesz składniki, wrzucasz wszystko do miski, mieszasz i... nic z tego nie wychodzi.
Kornwalijska firma z miejscowości Truro, produkująca tradycyjne nadziewane ciasto tzw. cornish pasty (rodzaj zapiekanego dużego, pękatego pieroga), wprowadziła do sprzedaży odmianę z nadzieniem z szarej wiewiórki - donosi Mail Online.
Przepis jest bardzo prosty. Ciasto można piec z różnymi sezonowymi owocami przez cały rok.
Robiąc ciasto, zawsze należy składniki mieszać w tym samym kierunku. To ma uzasadnienie naukowe. .:::::.
To będą inne święta pod każdym względem: religijnym, kulinarnym i towarzyskim. Jakie potrawy przygotować z produktów, które w pośpiechu kupimy w pobliskim sklepie spożywczym?
Pikniki naukowe, wykłady, eksperymenty, spotkania w planetarium, symulacja tornada, nocny spacer z nietoperzami, zwiedzanie statku badawczego "Oceanograf 2" i prawie 900 innych wydarzeń to oferta 12. Bałtyckiego Festiwalu Nauki.
Toruński przemysł piernikarski, procesy wytwarzania pierników jadalnych i ozdobnych pokazuje Muzeum Ziemi Lubuskiej w Zielonej Górze na wystawie "Świat toruńskiego piernika". Ekspozycję można oglądać do 10 lutego przyszłego roku.
Wysokie temperatury, sięgające kilkunastu stopni Celsjusza powodują, że rodziny pszczele budzą się do życia. Małopolscy pszczelarze obawiają się jednak nagłego marcowego ataku mrozu, który mógłby spowodować znaczne straty w pasiekach.
Liczba Pi pojawiała się już przy budowie biblijnej świątyni Salomona, dziś uczeni wykorzystują ją np. do pomiaru gęstości promieniowania. W jej rozwinięciu dziesiętnym każdy znajdzie datę swojego urodzenia. Co roku 14 marca liczba obchodzi swoje święto.
Nie wystarczy liczyć kalorie żeby się odchudzić i uniknąć nadwagi lub otyłości. Trzeba przede wszystkim wybierać takie potrawy, które są mniej tuczące - sugerują najnowsze badania na ten temat opublikowane na łamach "The New England Journal of Medicine".