Cukier jest najczęściej występującym słodzikiem w żywności, którą kupujemy. Jakie pozytywne zmiany zachodzą w organizmie po odstawieniu tego produktu?
To będą inne święta pod każdym względem: religijnym, kulinarnym i towarzyskim. Jakie potrawy przygotować z produktów, które w pośpiechu kupimy w pobliskim sklepie spożywczym?
Codzienna dieta to bogactwo smaków. Najmniej jednak jadamy rzeczy gorzkich. Z czego to wynika i jaki ma wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie?
Jak rozgrzać zziębnięty organizm po całym dniu pracy? Jest kilka domowych sposobów na to, aby po powrocie do domu otulić się ciepłem.
Oleje roślinne można wykorzystywać w kuchni i kosmetyce. Czy są zdrowe i jak ich używać?
Dla wielu z nas autyzm wciąż jest pojęciem zagadkowym. Wiemy o nim tak mało, że każdego dnia powinniśmy mówić o ludziach zmagających się z tym zaburzeniem, próbować ich zrozumieć i uświadamiać innym ich problemy.
Życie w biegu wywołuje mniejszy lub większy stres, który ma negatywny wpływ na zdrowie. Gdy jest intensywny i trwa zbyt długo, może powodować zaburzenia pamięci.
Mimo mody dyktującej ograniczanie produktów mlecznych w diecie powinniśmy zadbać o ich obecność w codziennych posiłkach. Są one bardzo ważne dla naszego zdrowia.
Wykorzystywanie wody opadowej jest bardzo ważne nie tylko w domach jednorodzinnych, ale i zabudowie wielomieszkaniowej. Jak oszczędzać wody głębinowe, wykorzystując deszczówkę?
W mediach często słyszymy o niebezpiecznych wirusach, tymczasem zagrożenie możemy serwować sobie na talerzu każdego dnia. Cukrzyca jest jedną z najbardziej niebezpiecznych niezakaźnych epidemii naszych czasów.