Brakuje właściwego nadzoru produktów żywnościowych, które zawierają szereg substancji dodawanych do jedzenia. Ich wzajemne oddziaływanie i dublowanie się to tylko kilka z wymienionych przez NIK zagrożeń dla zdrowia konsumentów.
Dobre śniadanie to dobry początek dnia. Co zrobić, aby było ono pożywne, zdrowe i błyskawiczne w przygotowaniu?
Regularne sprzątanie domu środkami kupowanymi w sklepach może mieć negatywny wpływ na nasze zdrowie i jest szkodliwe dla środowiska.
Na kontach społecznościowych i blogach zdjęcia dzieci zamieszczane są bardzo często. Czy wiesz, co się z nimi dzieje i jak mogą zostać wykorzystane?
Od dobrze dobranej poduszki i materaca wiele zależy. Czym kierować się przy ich wyborze i na co zwracać uwagę, aby dobrze się wysypiać?
Napoje reklamowane jako źródło energii są ogólnodostępne na półkach sklepowych. Kupują je i piją coraz młodsze dzieci. Jakie mają działanie na organizm człowieka i jaka jest ich zawartość?
Historia niektórych kompozycji ziołowych jest długa. Wiele z nich mimo niewielkich modyfikacji wykorzystuje się do dziś, a ich działanie potwierdzają badania naukowe.
Rozpoznawanie gatunków, obserwacja, fotografowanie ptaków i słuchanie ich śpiewu relaksuje i daje mnóstwo satysfakcji.
Zjadane prosto z krzaków, w formie dżemów czy soków, są smaczne i zdrowe. Warto o nich pamiętać i sezonowo wprowadzać do codziennej diety.
Czy lody mogą być zdrową alternatywą dla słodyczy?