Głośne, czasem miarowe lub nagłe dźwięki wydawane w trakcie oddychania podczas snu są uciążliwe dla otoczenia i samego chrapiącego. Co zrobić, aby pozbyć się tego problemu?
Producenci żywności proponują konsumentom rozmaite zamienniki cukru. Większość z nich uchodzi za zdrowe lub mniej szkodliwe, ale czy tak na pewno jest?
Łatwo dostępne, bez recepty, najczęściej przyjmowane według własnego uznania, bez konsultacji z lekarzem. O czym warto pamiętać, sięgając po suplementy diety?
Ograniczenie spożywania cukru jest konieczne, jeśli chcemy zadbać o zdrowie. Jak to zrobić i czego unikać?
Są znane i stosowane od wielu lat. Pomagają przetrwać trudny czas, kojąc nerwy, wspierając odporność i poprawiając koncentrację.
Czy świadome wybory i umiar w zakupach to recepta na ograniczenie zalewającej nas fali plastikowych śmieci?
Brakuje właściwego nadzoru produktów żywnościowych, które zawierają szereg substancji dodawanych do jedzenia. Ich wzajemne oddziaływanie i dublowanie się to tylko kilka z wymienionych przez NIK zagrożeń dla zdrowia konsumentów.
Flora bakteryjna odpowiada w organizmie za zdrowe jelita, co ma wpływ na naszą kondycję i odporność. Co ją wzmacnia, a co osłabia i jakie są tego skutki?
Miód od dawna jest cenionym produktem naturalnym. Jakie są jego właściwości i jak go używać, aby nie zaszkodził?
Mimo mody dyktującej ograniczanie produktów mlecznych w diecie powinniśmy zadbać o ich obecność w codziennych posiłkach. Są one bardzo ważne dla naszego zdrowia.